Werkschoenen

Werkschoenen

De veiligheidsklassen voor de werkschoenen 

Goede en veilige werkschoenen op de veiligheid op de werkvloer is niet meer weg te denken. Maar waar moet u op letten bij de aanschaf van goede werkschoenen. Wij vertellen u op welke aspecten u moet letten. 

Ergonomie

Een werkschoen moet goed zitten. Dat staat bovenop. De lengte en breedte maat van de voeten zijn hierbij belangrijk. Op onze vestiging kunnen wij deze afmetingen meten en die ideale maat veiligheidsschoen bepalen. 

ISO

Onze werkschoenen zijn allemaal ISO-20345 gecertificeerd. Hierin staan de richtlijnen voor het gebruik onderhoud van veiligheids-, beschermings- en werkschoeisel. Aan de hand van deze richtlijnen zijn vijf klassen gemaakt. Deze klassen geven de bescherming van de schoen aan. Hoe hoger de klasse, hoe meer bescherming de schoen biedt. 

S1 Klasse voor veiligheidsschoenen 

Deze schoen heeft een verstevigde veiligheidsneus die bescherming beidt tegen vallende voorwerpen en het indeuken van de schoen. Dit met een maximale kracht van 200 joule. De hak heeft een verbeterde schokdemping van minimaal 200 joule. Daarnaast heeft de schoen antistatische eigenschappen door het rubber in de schoen. De schoen heeft een gesloten ziel voor extra veiligheid van de voeten. 

S1P klasse voor werkschoenen 

Deze schoen is voorzien van een veiligheidsneus die bescherming biedt tegen vallende voorwerpen en het indeuken van de schoen. Dit met een maximale kracht van 200 joule. De hak heeft een verbeterde schokdemping van minimaal 200 joule. De schoen heeft antistatische eigenschappen. De energie wordt opgeslagen in de hak van de schoen. De veiligheidsschoen heeft een ondoordringbare zool. Scherpe voorwerpen kom de schoen niet binnen. 

S2 klasse voor veiligheidsschoenen

Deze schoen heeft een stalen neus die veiligheid biedt tegen vallende voorwerpen. De hak heeft een verbeterde schokdemping. Daarnaast wordt energie opgeslagen in de hak. Deze schoen heeft een gesloten hiel en een verhoogde weerstand tegen binnendringen van water. 

S3 klasse voor werkschoenen

Dit is de hoogste klassen voor werkschoenen en veiligheidsschoenen. Deze schoen heeft alle eigenschappen van de S1P schoenen. Daarnaast bieden deze schoenen een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water. 

S4 klasse voor veiligheidslaarzen 

Dit zijn werklaazen met een stalen neus die beschermd tegen vallende voorwerpen. De coating is gemaakt van waterdichte materialen zoals, PU, rubber of kunststof

S5 Klasse voor veiligheidslaarzen

Dit zijn werklaazen met een stalen neus die beschermd tegen vallende voorwerpen. De coating is gemaakt van waterdichte materialen zoals, PU, rubber of kunststofDeze veiligheidslaars heeft een anti perforatie veiligheidszool