Wielerkleding
04 februari 2021

Wielerkleding

Craft ontwikkelt en produceert sinds 1977 functionele sportkleding voor recreatieve, amateur en professionele sporters. Craft begon als pionier in functionele baselayers en is nog steeds één van de marktleiders in deze gespecialiseerde, veeleisende markt. Naast baselayers heeft Craft een ruim aanbod in technische sportkleding voor diverse disciplines. 

De innovatieve en functionele kleding van Craft wordt in nauwe samenwerking met professionele atleten ontwikkeld om zo de behoeften van zowel de topsporter als de actieve sporter nog beter te leren begrijpen. 

Deze jarenlange opbouw aan expertise, combineren we met de expertise van HekonValentijn: het vergroten van jouw uitstraling. Van deze combinatie kan jij nu profiteren en dit omzetten in een unieke custom teamoutfit! 

Een speciale selectie aan artikelen voor Bike, Track & Field en Triathlon kan worden voorzien van een eigen design waardoor jij de mogelijkheid krijgt om op unieke wijze aan de start te verschijnen. 

Met ons “Craft Custom” programma biedt HekonValentijn de snelste route naar jouw custom teamoutfit!

In dit blog artikel beschrijven we de onze werkwijze, mogelijkheden en onmogelijkheden voor het ontwikkelen van een eigen teamlijn.


 

DESIGN

Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van een compleet eigen design voor jouwbedrijf of club.
Hou er rekening mee dat alle artikelen zijn voorzien van 2 Craft logo’s (6 cm) in zwart of wit, afhankelijk van de kleur van de ondergrond.

Voordat we met jouw teamoutfit aan de slagkunnen, hebben wij de volgende informatie nodig:

• Artikelnummers
• Wensen voor het design
• Pantone-kleuren
• Alle elementen en logo’s in ai/eps/pdf.

HekonValentijn is je graag van dienst bij zowel het ontwerp als de verdere orderbegeleiding. 

 

PASSEN

Om optimaal te kunnen presteren is de beste kleding in de juiste maat een vereiste. Wij bieden daarom diverse pastassen aan. Deze pastassen worden uitgeleend voor een vastgestelde periode van maximaal 2 weken. Wij werken voor de pastassen met een wachtlijst in het hoogseizoen, reserveer dus tijdig de tassen.

BESTELLEN

Het gekozen ontwerp, de juiste kleuren, artikelen en maten worden doorgegeven. Lever je zelf je ontwerp aan?

Logo’s dienen te worden aangeleverd in een vectorbestand.
Het artwork dat wordt aangeleverd, dient te worden gemaakt in een op vectoren gebaseerd softwareprogramma, zoals Adobe Illustrator. Het bestand dient te zijn opgeslagen in een van de volgende bestandsformaten; .eps, .ai, .pdf. 

Wat zijn vectoren?
Vectoren bestaan uit een reeks van wiskundige bochten en is de sleutel voor het afdrukken, omdat vector-gebaseerde illustraties oneindig kunnen worden geschaald zonder kwaliteit te verliezen. Het artwork zal worden afgedrukt met een maximale precisie, zelfs wanneer het formaat wordt aangepast. Een rasterafbeelding met een lage resolutie zou te veel vervagen als deze vergroot zou worden. Logo’s afkomstig van websites, afbeeldingen van visitekaartjes of gefaxte logo’s hebben een lage resolutie en zijn niet geschikt om af te drukken. Met dit soort artwork kan er niet worden gewerkt. 

Hoe kan ik zien of mijn logo’s opgebouwd zijn als vector?
Vectorlogo’s kunnen onbeperkt worden geschaald zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Niet-vectorillustraties zijn identificeerbaar als het bestand eindigt op .jpeg, .gif, .bmp, .tiff of .png. 

Wat is het Pantone Matching System? (PMS)
Het Pantone Matching System is het bekendste kleurreproductiesysteem en de industriestandaard. Pantone kleuren worden beschreven door hun toegewezen nummer. Voorbeelden: PMS 161 groen, Pantone 185 rood of Pantone geel 012 C.

Als de bestanden goed worden aangeleverd word de order verwerkt. Het eindresultaat komt in zicht!


PROEF

Zodra de order is ingegeven ontvang je binnen 7 - 9 werkdagen een digitale proef. Dit is een tekening met daarop de door productie uitgewerkte patronen. De beschikbare maten zijn hier op ingetekend en ook is de positionering van de logo’s per maat op de artikelen geplaatst.

PRODUCTIE

Na goedkeuren van de digitale proof wordt de productie ingepland. Wij sturen een bevestiging met de definitieve leverdatum. Afhankelijk van de periode is de levertijd doorgaans 7 tot 9 weken na het ingeven van de order. De productie wordt door ons met zorg begeleid.

 

FINISH & CARE

De artikelen worden na interne controle naar één adres binnen de Benelux verstuurd. De artikelen worden zorgvuldig verpakt in individuele polybags voorzien van label met artikel en maatinformatie.

Om jouw Craft functionele sportkleding lang in topconditie te houden is het belangrijk dat deze goed wordt verzorgd. Wij adviseren het volgende om een lange levensduur van onze hoogwaardige stoffen, printtechnologie en verwerking te garanderen.

Wasvoorschriften:

• Wij adviseren voor gebruik de kleding op de hand te wassen in koud water met een scheut schoonmaakazijn om de inkten te neutraliseren zodat deze niet meer zullen doorlopen.

• Volg altijd de was instructies zoals in het artikel vermeld. En heel belangrijk, gebruik GEEN wasverzachter bij het  wassen van functionele sportkleding. De wasverzachter vormt een dun omhulsel rond de vezels, waardoor de functionaliteit van de stof (vochttransport, ventilatie en indien aanwezig water/wind afstotende eigenschappen) wordt verminderd.

• Was apart, niet bij temperaturen boven 30 graden en het liefst zo veel mogelijk op de hand. Wassen in de machine zorgt voor meer slijtage en vervaging van de kleuren. Indien je toch in de machine wilt wassen, de meeste machines hebben een speciaal programma voor sportkleding. Hierbij wordt de was minder hard gecentrifugeerd, waardoor de vorm van de kleding beter behouden blijft. Gebruik milde wasmiddelen en vermijd wasverzachter en bleekmiddelen. 

• Binnenstebuiten wassen. Sluit de ritsen en klittenband wanneer je de kleding wast om te voorkomen dat ze beschadigd raken of het kledingstuk beschadigen. Artikelen met ritsen en/of klittenband kunnen bij voorkeur in een waszakje gewassen worden. 

• Niet machinaal drogen. De elastische bestandsdelen zijn hier niet tegen bestand en zullen door de hitte afbreken. Laat de kleding uitsluitend natuurlijk drogen en houd er rekening mee dat direct zonlicht en directe hitte de stoffen kunnen aantasten.

• Pas bij het ophangen op dat de kleding niet teveel uitrekt en daarbij zijn vorm verliest. 

• Strijk onze producten niet. 

 

Gebruik en algemeen advies:

• Trek onze bibtights en bibshorts niet aan door de bretels uit te rekken of druk uit te oefenen op de stiksels. Trek deze
voorzichtig en sectie voor sectie aan.

• Let op bij het gebruik van zadels met borduurwerk/versieringen. Dit kan pilling veroorzaken. Dergelijke problemen
vallen niet onder de garantie.

 

Ben jij op zoek naar een unieke, sportieve uitstraling? Of wil je liever nog meer informatie? Neem dan contact op met Judith, Desirée of Kristian. Zij kunnen je helpen met een volledig custom-made sportkleding traject, één of meerdere items uit onze voorraadcollectie, óf een combinatie van beide! 

 

Terug

Contact

HekonValentijn BV

Benjamin Franklinstraat 29
8013 NC Zwolle

Tel: +31 (0)38 4 28 11 77
Mail: info@hekonvalentijn.nl